77 Lubricants Turbine olie 32
77 Lubricants Turbine olie 32
€--,--
Stukprijs: €--,-- / liter
77 Lubricants Turbine olie 46
77 Lubricants Turbine olie 46
€--,--
Stukprijs: €--,-- / liter
77 Lubricants Turbine olie 68
77 Lubricants Turbine olie 68
€--,--
Stukprijs: €--,-- / liter
Pagina 1 van 1

Turbines

Turbine olie is een oliesoort, waarvan Heinen Smeerolie meerdere varianten op voorraad heeft. In onze webshop kun je drie soorten kopen: turbine olie 32, 46 en 68. Sommige uitvoeringen zijn meer geschikt voor gasturbines, terwijl we ook oliesoorten in ons assortiment hebben die gebruikt worden voor STEG turbines.

Turbine olie zorgt ervoor dat grootschalige machines goed blijven werken. Bij ons kun je vaten van 200 liter kopen of kiezen voor IBC containers die gevuld zijn met 1000 liter turbine olie. Wil je meer weten over dit product? Heinen Smeerolie legt je er meer over uit op deze pagina.

Wat is een turbine?

Voordat we dieper ingaan op de olie zelf, is het goed om antwoord te geven op de vraag ‘wat is een turbine?’ Een turbine is een grootschalige machine die bestaande energie omzet in mechanische energie. Vaak zijn deze vormen van energie natuurlijk. Je kunt hierbij denken aan water en wind. Windmolens die langs de kant van de snelweg staan, zijn hier een simpel voorbeeld van.

Bij stoomturbines wordt de bestaande energie direct gebruikt, maar er zijn ook genoeg turbines die de omgezette energie opslaan. Deze wordt dan op een later moment pas gebruikt. Dit soort turbines worden ook wel hydraulische turbines genoemd.

Turbine motor

Een turbine motor werkt pas goed zodra de juiste turbine olie gekozen is. Deze olie heeft meerdere functies in het totaalplaatje. Doordat de motor hard aan het werk wordt gezet, kan het erg warm worden. De turbine olie zorgt er onder andere voor dat het afvoeren van de warmte goed geregeld wordt.

Eerder gaven we de windturbine al even als voorbeeld van de turbine motor, maar er zijn ook nog andere voorbeelden te noemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van gasturbines en waterturbines? Vliegtuigen worden voorzien van gasturbines; waterturbines wekken energie op door een soort ‘waterkolk’ op te wekken.

Heinen Smeerolie

Turbine olie is één van de vele oliesoorten die je kunt kopen bij Heinen Smeerolie. De thermische- en oxidatiestabiliteit is erg goed op orde bij deze oliesoort, evenals het lucht- en water afscheidende vermogen. Wil je meer weten over dit product? Lees dan meer over de specificaties.

Lees meer
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen