Pagina 1 van 5

Transmissie olie

Versnellingsbak olie wordt soms ten onrechte verward met motor olie, dat hoofdzakelijk dient als middel om de verbrandingsmotor goed te laten werken. Versnellingsbak olie, ook wel transmissie olie genoemd, is puur en alleen om de versnellingen en de daar omliggende onderdelen te laten functioneren.

Wil je de versnellingsbak olie verversen, dan is het wel zo prettig als je je voorraad op peil hebt. Twijfel dus niet en bestel vandaag nog je versnellingsbak olie bij Heinen Smeerolie.

Transmissie olie

Hoor je een vervelend, krakend geluid tijdens je autorit? Dan is de kans aanwezig dat je versnellingsbak toe is aan nieuwe transmissie olie. Als het onderdeel onvoldoende gesmeerd wordt, kan het zijn dat dit onderdeel niet meer naar behoren werkt. Een tekort aan transmissie olie kan ook de oorzaak zijn van het gepiep en gekraak.

Vervang je de versnellingsbak olie, dan lost dit niet alleen het piepende geluid op. Het voertuig zal dan ook minder een beroep hoeven te doen op brandstof, waardoor dit gunstige gevolgen heeft voor je portemonnee.

Olie versnellingsbak

De olie voor versnellingsbak kun je zelf vervangen. Als je dit niet eerder hebt gedaan, is het wel zo handig om een stappenplan te volgen. Hierbij is het van belang om de versnellingspook in de vrije stand te zetten, hetzelfde geldt voor de handrem. Vervolgens ga je in stilstand van de vrije stand naar de eerste, tweede, derde, vierde en eventueel vijfde versnelling.

Daarna kun je het oliepeil van de versnellingsbak controleren. Je vindt het reservoir onder de motorkap, voor of achter de motor. Vervolgens pak je de peilstok om het olielevel te bekijken.

Versnellingsbak olie kopen

Wil je versnellingsbak olie kopen? Dit kan via onze webshop en in ons tankstation in de Heurne. Heinen Smeerolie hanteert verschillende betaalmethodes om het jou gemakkelijk te maken. Nadat je bestelling bij ons binnen is, streven wij ernaar om de olie spoedig naar jou te verzenden.

Lees meer
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen