77 Lubricants PSF Synth
77 Lubricants PSF Synth
€--,--
Stukprijs: €--,-- / liter
Pagina 1 van 1

PSF

De oliën van Heinen Smeerolie smeren bepaalde onderdelen van jouw voertuig, zodat er geen slijtage optreedt. Een oliesoort die ervoor zorgt dat de stuurbekrachtiging zijn werk blijft doen, is PSF. PSF is een afkorting voor Pover Steering Fluid en dient eens in de zoveel tijd vervangen te worden, om te voorkomen dat de stuurbekrachtiging er na verloop van tijd mee ophoudt.

Heinen Smeerolie biedt momenteel één variant van PSF aan, namelijk 77 Lubricants PSF Synth. Wil je weten waar PSF nog meer goed voor is? Op deze pagina vertellen we je er alles over.

PSF olie

Zoals gezegd, zorgt PSF olie ervoor dat de stuurbekrachtiging van een auto gesmeerd blijft. In het verleden werd dit onderdeel alleen aangebracht bij zwaardere voertuigen zoals vrachtwagens, maar tegenwoordig is er geen personenauto meer die niet de beschikking heeft over dit onderdeel. Stuurbekrachtiging zorgt ervoor dat je bewegingen een impuls krijgen, waardoor het voertuig een deel van jouw sturing overneemt.

Meestal wordt aangeraden om motorolie na 10.000 tot 15.000 kilometer te verversen. PSF olie is veel minder vaak toe aan vernieuwing. Doe je dit om de 100.000 kilometer, dan zit je al goed. Je kunt dit herkennen aan de kleur van de olie, maar ook aan een piepend geluid bij sturen of een voelbare weerstand bij het links- of rechts afslaan. Zodra de vloeistof bruinkleurig is, doe je er verstandig aan om niet al lang te wachten met de verversing.

Stuurbekrachtigingsolie

Ben je enigszins handig aangelegd, dan is stuurbekrachtigingsolie verversen niet moeilijk. Zet hiervoor de motor een poosje uit, zodat je er zeker van bent dat het niet te warm is onder de motorkap. Na je een tijdje gewacht hebt, kun je de motorkap optillen.

Ga vervolgens op zoek naar een groene, rode of zwarte dop en draai ‘m van het reservoir af. Doe een beroep op de peilstok om te achterhalen hoeveel olie er in het vat zit en leg een oude doek om de dop om vlekken te voorkomen.

Heinen Smeerolie

De stuurbekrachtiging is een belangrijk onderdeel binnen je auto, maar dat geldt ook zeker voor de remmen. Daarom kun je naast PSF olie ook remvloeistof bij Heinen Smeerolie verkrijgen. We hebben onder andere varianten van 77 Lubricants en OK op voorraad, dus neem gerust een kijkje.

Lees meer
← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen